BİLECİK OSMANELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönem sonu mesajı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. dönem sonu mesajı

2015–2016 Eğitim-öğretim yılının birinci dönemini huzur ve sağlıkla tamamlamış bulunuyoruz. Karne, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değil; öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir ara değerlendirme olarak algılanmalıdır.  

Sevgili Öğrenciler,

Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda sizler yükselteceksiniz. Sizler de bunu sağlamak için sorumluluklarınızın farkında olmalı ve bu sorumlulukları yerine getirmek için elinizden gelen çabayı sarf etmelisiniz. 

Önümüzdeki bu tatilin sizleri kesinlikle rehavete düşürmemesini diliyorum. Unutmayın tembel, öğrenemeyen öğrenci yoktur. Okumanın bilincinde olmayan çalışmayan öğrenci vardır. Sizlere bol kitap okumanızı öneriyorum, okuma sevgisini kazandıktan sonra okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde, çalışma konusunda bütün engelleri aşarsınız. 

Değerli Anne-babalar,

Karne gününde de takdir ve teşekkürlerle dolu karne getiren çocuklarımız olacağı gibi, düşük notlu karneleri olan çocuklarımız da olacak. Karneleri iyi olan çocuklarımız hediye ve ödüllerle karşılanırken, iyi olmayanlar da ceza ile karşı karşıya kalmamalıdır. Yargılama, cezalandırma, eleştirme ve olumlu ile karşılaştırma ailelerimizin yaptığı eğitim yanlışlarındandır. Halbuki her koşulda, anne-babalar çocuklarına karşı anlayışlı bir tutum içine girmelidirler. Unutmamalıyız ki zayıf bir karne, ebeveynlerden çok, çocuğun duygu durumunda farklılıklara yol açacaktır. Kendini yetersiz hissetme, mutsuzluk, umutsuzluk, derslerden uzaklaşma dışında bir de çevreden aldığı veya alabileceği olumsuz tepkilere karşı kendini koruma çabasına girecektir. 

Kendi öğrencilik yıllarınızı ve karnelerinizi hatırlayıp, çocuğunuzla empati kurmaya çalışınız. Sonuç ne olursa olsun sevginizi vurgulayın. Onu kardeşleri ve diğer akranları ile kıyaslamayın.  Öncelikle çocuğunuzun başarısızlık nedenlerini tespit edin.  Başarısızlığın utancını çocuğunuza yaşatmayın. Bunun yerine, çabalaması için onu teşvik edin.  Çocuğunuzla yeteneklerine uygun hedefler belirleyin.  Çocuğunuzun duygu ve düşüncelerini ifade etmesine izin verin.
 

Kıymetli Meslektaşlarım,

Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, ders ve ödev etkinliklerinin dışında okuma, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmelerini tavsiye edin. Öğretmenler olarak yaptıklarımızı, yapmak isteyip de yapamadıklarımızı, varsa hatalarımızı, bunların ışığında gelecek öğretim döneminde nasıl daha faydalı olabileceğimizi bir kez daha gözden geçirin. 

Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yarıyıl tatil geçirmenizi diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

     Mahmut EKİNCİ      

İlçe Milli Eğitim Müdürü

Haceloğlu Mahallesi Güngören Sokak No 36/1 11500 Osmaneli/BİLECİK - 0 228 461 40 04

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.