BİLECİK OSMANELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlçelerimizde TEOG ve LYS/YGS Tercih Danışmanlığı Komisyonları oluşturuldu.

İlçelerimizde TEOG ve LYS/YGS Tercih Danışmanlığı Komisyonları oluşturuldu.

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş  ve Yüksek öğretime Geçiş Sisteminde Öğrencilerin üst eğitim programlarına yerleşmesi sürecinde öğrencilerimize destek olmak amacı ile  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce Tercih Danışmanlığı Komisyonu oluşturuldu.
 

Öğrencilerimiz oluşturulan bu komisyolardan tercih danışmanlığı, mesleki rehberlik hizmetleri alanlarında destek alabileceklerdir.


Komisyon iletişim bilgileri 

  

Yükseköğretime Geçiş Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında Görevlendirilenler içi tıklayınız. (YGS/LYS)


Teog Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında Görevlendirilenler İçin tıklayınız.

 

   

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Genel Müdürlüğümüze bağlı okullar;

 Anadolu Liseleri

İlk olarak 1955 yılında İstanbul, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır, Konya ve Samsun’da “Maarif Koleji” adıyla eğitim-öğretime açılan bu okullar, 1975 yılında Anadolu lisesi adını almıştır.

Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu üzerine öğrenim süresi dört yıl olan yatılı ve/veya gündüzlü olarak eğitim ve öğretim veren kurumlardır. Ancak, hazırlık sınıfı bulunması nedeniyle; İstanbul Galatasaray Lisesi, İstanbul Lisesi, İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi, İstanbul Vefa Lisesi, İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi, İstanbul Kabataş Lisesi, İstanbul Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Ankara Atatürk Lisesi, Balıkesir Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi ve İzmir Cihat Kora Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 10 Anadolu lisesinde hazırlık+4 yıl eğitim verilmektedir.

Tüm Anadolu liselerinde sınıf mevcutları 34’tür. Bu okullara merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır.

 Fen Liseleri

1964 yılında ilk fen lisesi Ankara´da açılmıştır.

Fen liseleri ortaöğretim kurumlarının ortak amaçlarının yanı sıra; fen ve matematik alanlarında; öğrencilerin bilim insanı olarak yetiştirilmelerine kaynaklık eden okullardır.

Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu üzerine öğrenim süresi dört yıl olan Fen liselerinin, sınıf mevcutları 30 olup, her yıl okula alınacak öğrenci sayısı en fazla 5 şube olarak belirlenmektedir. Bu okullara merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır.

Sosyal Bilimler Liseleri

İlk defa 2003 yılında İstanbul’da, açılan Sosyal bilimler liseleri ortaöğretim kurumlarının ortak amaçlarının yanı sıra; edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında öğrencilerin bilim insanı olarak yetiştirilmelerine kaynaklık eden okullardır.

Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu üzerine öğrenim süresi dört yıl olan Sosyal bilimler liselerinde hazırlık sınıfı açılır; ayrıca Bakanlıkça uygun görülen diğer ortaöğretim kurumlarında da hazırlık sınıfı açılabilir. Bu nedenle bu okullarda öğretim süresi, bir yılı hazırlık olmak üzere 5 (beş) yıldır. Sınıf mevcutları 30 olup, hazırlık sınıfına her yıl alınacak öğrenci sayısı en fazla 5 şube olarak belirlenmektedir. Bu okullara merkezi yerleştirme ile öğrenci alınmaktadır.

İstanbul Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesinde IB Programı uygulanmaktadır. Bakalorya programını takip ederek uluslararası geçerliliği olan IB diploması alan öğrenciler, yurt dışındaki pek çok üniversiteye girişte avantajlı duruma gelmekte, hatta bazı üniversitelere sınavsız kabul edilmektedirler. IB Programı, 125 ülkede uygulanmaktadır.

Ayrıca Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi de 2016 - 2017 eğitim öğretim yılından itibaren uluslararası Bakalorya programını uygulamaya başlayacaktır.

Güzel Sanatlar Liseleri

1739 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu’nun 33. maddesinde yer alan “Güzel sanatlar alanında özel istidat ve kabiliyetleri beliren çocukları küçük yaştan itibaren yetiştirmek üzere İlköğretim ve ortaöğretim seviyesinde ayrı okullar açabilirler veya yetiştirme tedbirleri alınabilir…” hükmü doğrultusunda Güzel Sanatlar Liseleri ilk kez 1989–1990 eğitim öğretim yılında İstanbul’da açılmıştır. Güzel sanatlar liseleri, öğrencilere güzel sanatlarla ilgili temel bilgi ve beceriler kazandırmayı ve güzel sanatlar alanında nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi amaçlayan okullardır.

Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu üzerine öğrenim süresi dört yıl olarak eğitim ve öğretim veren kurumlardır.

Güzel sanatlar liselerine öğrenci alımı Bakanlığımızca yayımlanan “Güzel Sanatlar Liseleri ile Spor Liselerine Öğrenci Alımı Genelgesi”ne göre o yıl ortaokulun/imam-hatip ortaokulunun 8’inci sınıfında öğrenim gören öğrencileri arasından yetenek sınavları ile alınmaktadır. Sınıf mevcutları 30 olup, her bir bölüme alınacak öğrenci sayısı en fazla 2 şube olarak belirlenmektedir.

Spor Liseleri

İlk spor lisesi 2004–2005 eğitim-öğretim yılında İstanbul´da açılmıştır.

Öğrencilere beden eğitimi ve spor alanında temel bilgi ve beceriler kazandırmayı, beden eğitimi ve spor alanında nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık etmeyi amaçlayan Spor Liseleri; ortaokul veya imam-hatip ortaokulu üzerine öğrenim süresi dört yıl olarak eğitim ve öğretim veren kurumlardır.

Güzel sanatlar liselerine öğrenci alımı Bakanlığımızca yayımlanan “Güzel Sanatlar Liseleri ile Spor Liselerine Öğrenci Alımı Genelgesi”ne göre o yıl ortaokulun/imam-hatip ortaokulunun 8’inci sınıfında öğrenim gören öğrencileri arasından yetenek sınavları il.e alınmaktadır.

Sınıf mevcutları 30 olup, okula her yıl alınacak öğrenci sayısı en fazla 5 şube olarak belirlenmektedir.

Haceloğlu Mahallesi Güngören Sokak No 36/1 11500 Osmaneli/BİLECİK - 0 228 461 40 04

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.