BİLECİK OSMANELİ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sonu Mesajı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sonu Mesajı

    2017-2018  Eğitim-öğretim yılının birinci dönemini 198 öğretmen 3176 öğrenci ile huzur ve sağlıkla tamamlamış bulunuyoruz. Karne, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değil; öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir ara değerlendirme olarak algılanmalıdır.  

Sevgili Öğrenciler,

     Karne notlarınız ne olursa olsun bugün almış olduğunuz karneleri başarı ya da başarısızlık göstergesi olarak kabul etmek yerine, güçlü ve zayıf yönlerinizi görme aracı olarak değerlendirmelisiniz Kendinizi iyi tanıdığınız ve çalıştığınız takdirde başarılı olacağınıza dair inancınızı asla yitirmemelisiniz. Karne tatili sürecini iyi bir dinlenmenin yanı sıra kendinizi yeniden değerlendirmek içinde kullanmalısınız. Sizlere dinlenerek, eğlenerek, bol bol kitap okuyarak, mutlulukla geçireceğiniz güzel bir tatil dilerim.

Değerli Velilerimiz,

    Karnelerde yer alan notlar yalnız öğrencilerin durumunu değil, genel olarak hepimizin eğitimdeki çabalarını gösterir. Bu sebeple düşük notlardan sadece öğrencilerimizi sorumlu tutmak, çözüme ulaşmak yerine sorunun devamına yol açar. Kaldı ki karnelerdeki rakamsal ifadeler öğrencinin akademik başarısı hakkında bilgi verebilir belki ama bütüncül olarak öğrencinin başarısı ya da başarısızlığı anlamına gelmez. Çocuklarımızın sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar zenginliğe sahip olduğunu unutmamalıyız.

    Çocuklarımızı hoşgörü, sevgi ve sabırla değerlendirdiğinizde notlarının zamanla yükseldiğini göreceksiniz. Çocuklarımızla yakından ilgilenerek onlara gereken desteği ve güveni verdiğimiz ölçüde hayatta daha başarılı olacaklardır. Eğitimde, bazen karşımıza çıkacak sorunlarla yılmadan, sabırla yol alarak başarılı olabiliriz.

Kıymetli Meslektaşlarım,

    Geleceğimiz olan öğrencilerin yetişmesinde en büyük pay şüphesiz size aittir. Yorucu ama en az onun kadar mutluluk veren bir mesleği icra ediyorsunuz. Öğrencilerinizin bilgi ile donanmış, sosyal başarısı yüksek, kendini ifade edebilen, sosyal faaliyetlerde etkin rol alabilen, hayatın her alanında başarılı bireyler olabilmeleri için bir dönem boyunca yoğun bir şekilde emek verdiniz. Bu sorumluluğunun farkında olarak görev yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

    Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yarıyıl tatil geçirmenizi diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

                                                                                                                                                       

                                                                                                                                     Mahmut EKİNCİ

                                                                                                                                 İlçe Milli Eğitim Müdürü

Haceloğlu Mahallesi Güngören Sokak No 36/1 11500 Osmaneli/BİLECİK - 0 228 461 40 04

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.